Super premium mâncare pentru animale de companie

Facut in Germania

Ingrediente de înaltă calitate

În calitate de societate producătoare de hrană pentru animale de companie, Josera este conștientă de responsabilitatea sa față de semeni, față de animale și față de natură. Dorim să ne asigurăm că le oferim prietenilor noștri patrupezi hrană de calitate superioară, fără însă a neglija amprenta de CO2 asociată acestui proces. Prin urmare, ne-am propus să abordăm această problemă cu toată seriozitatea. Trebuie să punem în practică ceea ce spunem - avem nevoie de acțiune. Ce înseamnă aceasta pentru noi și ce obiective de referință am atins deja?
 
Veniți alături de noi în călătoria noastră în domeniul sustenabilității!
Suntem extrem de mândri de faptul că producția Josera este acum 100% neutră din punct de vedere climatic! Aceasta este o realizare deosebit de importantă pentru noi și dorim să o sărbătorim împreună cu dvs., clienții noștri, dar o vom transforma și într-un factor care ne va motiva să fim și mai „verzi” în continuare.
 
O componentă esențială a strategiei noastre este angajamentul de a compensa toate emisiile de CO2 generate de produsele noastre. Multe companii producătoare de hrană pentru animale de companie iau în considerare doar efectele climatice ale propriei producții. Noi mergem mai departe și luăm în considerare întregul lanț valoric al produselor noastre - de la obținerea materiilor prime, la producție și ambalare, până la livrarea produselor în căminul dvs. și în bolul animalului dumneavoastră de companie. Datorită acestei orientări mai ample, am devenit pionieri la nivel internațional în sectorul hranei pentru animalele de companie.

Pentru a minimiza cantitatea de gaze cu efect de seră generate de procesele noastre de producție, ne ghidăm în mod constant după următorul motto: evitare, reducere, compensare. Cu ajutorul acestei triple promisiuni și asumându-ne angajamentul de a acționa, am atins un obiectiv de o importanță majoră - întreaga noastră producție este 100% neutră din punct de vedere climatic.

 
Evitare: Evităm emisiile de CO2 identificând, ori de câte ori este posibil, soluții neutre din punct de vedere climatic, adoptând noi abordări sau schimbându-ne vechile obiceiuri.
 
Reducere: Evitarea completă a emisiilor de CO2 este imposibilă. Însă în situațiile în care generarea de emisii este inevitabilă, procedăm în așa fel încât să le reducem la minimum.
 
Compensare: Toate emisiile de CO2 care nu pot fi evitate sunt compensate prin intermediul proiectelor noastre de conservare climatică și de conservare a pădurilor derulate în Tanzania.
EMAS

Eficiența energetică și de mediu - în centrul atenției

Pentru a reduce la minimum emisiile, adoptăm o serie de măsuri la sediul nostru din Kleinheubach, Germania. Acestea au drept scop optimizarea sustenabilă a performanțelor noastre de mediu și a amprentei climatice a produselor pe care le fabricăm. Ne asigurăm că procesele și procedurile noastre de producție sunt revizuite în mod constant.
 
Angajamentele noastre asumate cu privire la economisirea de energie și de reducerea emisiilor de CO2 sunt recunoscute în mod frecvent. De exemplu, începând din 2005, performanțele noastre de mediu au făcut obiectul auditurilor efectuate de EMAS, un program derulat de Uniunea Europeană.

» Producție de energie electrică, datorită eficienței remarcabile a instalațiilor noastre de energie primară 
» Depozitarea produselor în spații de depozitare cu rafturi înalte, realizate din lemn certificat PEFC, provenit din exploatări forestiere din regiune 
» Transport ecologic de mărfuri și distanțe scurte de transport. 
» Sistem ecologic de filtrare a aerului, cu ajutorul unui sistem de tip „biobed” 
» Proiecte de construcții durabile, cu materiale naturale 
» Promovarea opțiunilor de deplasare durabilă pentru angajații noștri

Proiectul nostru de conservare a pădurilor din Tanzania

Pădurile sunt o componentă esențială a procesului de stabilizare climatică la nivel global. De aceea, am decis să compensăm emisiile de CO2 prin intermediul proiectului nostru de conservare a pădurilor din Munții Ntakata din Tanzania.

Poate vă întrebați de ce nu ne implicăm în procesul de conservare a pădurilor în Germania? Răspunsul este foarte simplu: pădurile tropicale cresc mult mai repede decât pădurile noastre indigene. Prin urmare, copacii tropicali pot absorbi și stoca o cantitate mult mai mare de CO2, oricare ar fi perioada de referință. În plus, activitatea noastră de conservare a pădurilor din Africa ne permite să sprijinim populația locală.

Munții Ntakata sunt incluși în categoria pădurilor tropicale și se numără printre ultimele zone intacte de pădure tropicală din Tanzania. În calitate de partener activ al fondatorilor Carbon Tanzania și prin implicarea personală a angajaților noștri locali, aducem o contribuție practică pentru oameni, animale și mediu.  Protejăm o suprafață de 216.000 de hectare de pădure, în care cresc 119 de specii diferite de arbori. În regiunea acoperită de proiect locuiesc aproximativ 17.000 de persoane, aceasta fiind un element vital pentru supraviețuirea acestora din punct de vedere economic, dar și o zonă protejată în care trăiesc numeroase specii de animale și plante, inclusiv elefanți de pădure și una dintre cele mai mari populații de cimpanzei sălbatici.
Am desfășurat activități de pionierat în sectorul hranei pentru animale de companie, implementând practici care erau deja frecvente în alte sectoare. În 2018, Josera a fost primul producător de hrană pentru animale de companie care a publicat un raport de sustenabilitate aliniat la principiile aplicabile la nivel internațional stabilite de Global Reporting Initiative (GRI). Acest lucru ne-a permis să stabilim o definiție clară a sustenabilității în cadrul Josera, poziționându-ne în același timp pentru viitor.

În cadrul Josera, ne asumăm responsabilitatea atât în ceea ce ne privește pe noi personal, cât și în beneficiul descendenților noștri și al oamenilor din întreaga lume, făcând din aceasta o chestiune de principiu. Dorim să ne implicăm în special în numele celor mai puțin norocoși, care nu au resursele materiale de care dispunem.

În calitate de membră a FUNDAȚIEI ERBACHER, Josera susține, începând din 1989, proiecte de dezvoltare globală în zonele rurale din Tanzania, Uganda și India. Obiectivul principal al fundației este de a asigura un nivel mai ridicat de calitate a vieții în aceste zone și de a-și asuma responsabilitatea pentru persoanele afectate de sărăcie. Pe lângă sprijinul financiar, acordăm o mare importanță interacțiunilor personale și schimbului de experiență între experții noștri și partenerii locali din cadrul proiectelor. Astfel, angajații noștri au ocazia să viziteze în mod regulat fundațiile, unde pot participa în mod activ la activitățile desfășurate de acestea și se pot implica ca voluntari în consiliul de administrație al fundației.
Programul „Family Cooperation for Food” („Cooperare familială pentru hrană”, FCF) are două obiective-cheie specifice în regiunea prioritară din Africa de Est:
✓Îmbunătățirea nutriției și a calității vieții în țările în curs de dezvoltare
✓ Sprijinirea fermelor agricole deținute de familii în procesul de elaborare de modele de afaceri durabile și de succes
✓ Îmbunătățirile vor fi realizate prin parteneriate de colaborare, prin utilizarea sustenabilă a resurselor locale, prin aplicarea cunoștințelor și a experienței acumulate și stabilirea de relații profesionale și personale, la care se adaugă expertiza afacerii noastre de familie.
Misiunea noastră este de a produce hrană de calitate deosebită pentru animale de companie plecând de la resursele disponibile la nivel local, în cadrul unităților de producție regionale. În acest context, stabilim relații comerciale pe termen lung cu numeroși furnizori și prestatori de servicii din zona fabricii noastre din Kleinheubach, Germania. În plus, mulți dintre angajații noștri locuiesc în zonă. Prin dezvoltarea zonei în care se află compania, Josera protejează locurile de muncă pe termen lung din regiunea văii râului Main din Bavaria Inferioară, în Germania.
Kacheln-Nachhaltigkeitspreis_2020

Premiul german pentru sustenabilitate

Prin intermediul FCF atingem 7 din cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) definite de Organizația Națiunilor Unite. Abordarea aleasă de noi i-a convins pe reprezentanții Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și prin urmare, beneficiem de o subvenție acordată de stat.
 
Datorită cooperării în plan antreprenorial, care este inclusă în programul FCF, societatea noastră a fost nominalizată drept unul dintre cei patru finaliști pentru Premiul german pentru sustenabilitate, ediția 2020. Premiul german pentru sustenabilitate este echivalentul premiilor Oscar din industria cinematografică, în sensul că nominalizarea este o dovadă a unei realizări remarcabile în acest domeniu. Pentru a fi nominalizați la Premiul german pentru sustenabilitate, candidații au nevoie nu doar de un proiect excepțional axat pe sustenabilitate, ci și de o strategie de sustenabilitate bine fundamentată pentru întreaga companie. 
BestInCategoryTransparent
American Pet Sustainability Coalition (Coaliția americană pentru sustenabilitatea animalelor de companie) ne-a numit cel mai sustenabil producător de hrană pentru animale de companie pentru anul 20/21. Asociația (PSC pe scurt) susține o abordare responsabilă față de natură, animale și oameni în industria hranei pentru animale de companie din întreaga lume. Printre membrii acesteia se numără și alte mărci bine cunoscute din domeniul hranei pentru animale de companie.
 
Toți membrii au fost eligibili pentru acest premiu și au făcut obiectul unui audit care a durat mai multe zile. Rezultatul a fost că societatea noastră, strategia și produsele noastre au fost evaluate ca fiind excepționale! Pe lângă ratingul „cel mai performant din categorie”, ne-am clasat și printre primii 6 membri la nivel global.
 
PSC este o organizație care permite companiilor acreditate să devină mai sustenabile, în mod progresiv. Pentru atingerea acestui obiectiv, organizația pune la dispoziție evaluări și verificări continue efectuate de terți, la care companiile pot participa pentru a identifica potențialul de a deveni și mai sustenabile. Pentru noi, acest lucru reprezintă atât o confirmare, cât și un stimulent care atestă faptul că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește strategia noastră sustenabilă - dar și că mai sunt încă multe de făcut în acest sens!